INTERVISTA

Ylli Pango i ftuar në "Kronikë e Pambaruar" - Ora News

10/05/2019 16:07
Ylli Pango i ftuar në "Kronikë e Pambaruar" - Ora News

Qëndrimet, besimet, sjelljet e shqiptarit sot

23/07/2013 09:11
(Të gjithë kemi humbur nga njeriu) Prof. Dr. Ylli Pango Udhëtonim nga Bari drejt një qyteti të vogël të Pulias. Do të zhvillonim një bisedë me mësuesit e kolegjit të atjeshëm. Italiani që na shoqëronte, një profesor filozofie i Kolegjit Rajonal të Studimeve Pedagogjike, hapi papritur një bisedë për...

Konformizmi social dhe përgjegjësia e secilit

23/07/2013 09:09
Konformizmi social është ndryshimi i sjelljes, sidomos asaj publike, i besimeve, ideve, opinioneve, (formalisht ose jo) për t’iu përshtatur besimeve e standardeve të shumicës, apo për t’iu nënshtruar presioneve sociale, të grupeve, individëve drejtues. Kjo bëhet për shkaqe të ndryshme, si nevoja...

INTERVISTA E PLOTE E PROF. DR. YLLI PANGO NE GAZETEN SHQIPTARE

12/07/2013 10:13
Ylli Pango: Jeta ime, nga komplekset e fëmijërisë, tek shpërthimi në vitet ‘90 NGA: ADELAJDA XHAMANI     Njerëzit janë të predispozuar të kujtojnë vetëm të këqijat.  Të...

Paragjykimet sociale

24/06/2013 10:37
  Paragjykimet përgjithësisht përcaktohen si gjykime të pafavorshme, përgjithësisht negative karshi njerëzve, formuar mbi bazë karakteristikash të përgjithshme, përkatësie në një grup të caktuar apo informacionesh të cekëta. Kështu kemi paragjykime mbi bazën e seksit, karshi femrave në...

FAMA

11/06/2013 10:31
Prof. Dr. Ylli Pango Njeriu quhet i famshëm kur është i njohur gjerësisht, ka raporte të gjera sociale, aktivitet a vepër me ndikim në jetën materiale a shpirtërore të mjaft njerëzve të tjerë. Fama ka përmasa që zënë fill nga ajo lokale apo kombëtare, e deri ndërkombëtare. Njeriu mund të jetë i...

Rinia politike; fenomeni i të rinjve në politikë (I)

13/05/2013 11:13
  Prof. Dr. Ylli Pango Rinia, cilët konsiderohen të tillë në Perëndim e cilët në Lindje. Të rinjtë në psikologjinë moshore perëndimore konsiderohen përgjithësisht ata që mbushin moshën 20 vjeç. Deri në moshat që mbarojnë me “teen” (sixteen, seventeen, eighteen, 16, 17, 18 etj) ata...

Lidershipi. Profile psikologjike, liderët shqiptarë

28/04/2013 14:10
Prof. Dr. Ylli Pango TIRANE - Lidershipi është proçesi i influencës sociale nëpërmjet të cilit një individ (lideri), është i aftë të sigurojë ndihmën e mbështetjen e njerëzve për ta ndjekur në realizimin e projekteve a ideve të caktuara. Lidershipi është faktor bazë në jetën sociale, ecjen e...

Agresiviteti, liria; cenimi i individit në shoqërinë tonë e më tej

01/04/2013 14:23
  Nga Prof.Dr. Ylli Pango Agresiviteti, veç mjaft shkaqesh të njohura, formohet edhe nën ndikimin e disa faktorëve specifikë në shoqëritë në zhvillim. Kështu për shembull,problemet ekonomike ndikojnë në rritjen e agresivitetit të njerëzve në këto shoqëri. Direkt dhe indirekt. Nëse në...

Dhuna në fëmijëri dhe kompleksi i inferioritetit

01/04/2013 14:19
TIRANE - A ka lidhje dhuna në fëmijëri me kompleksin e inferioritetit ? Prof.Dr. Ylli Pango Intervistoi: Doriana Metollari Dhuna ka shoqëruar racën njerëzore gjatë gjithë historisë së saj. Ajo vazhdon dhe sot nga përmasat më të vogla, cënimi fizik i individit nga individi e deri tek shfarosja...
1 | 2 >>

yllipango.com

Psikologji shqiptare

25/09/2017 20:18
...…Ti nuk je në Shqipëri për ta bërë këtë vend. Ti kishe nevojë vec për një skenë për ekzibicionizmin tënd, për kënaqjen e egos tënde...që së fundmi ndjehet e plotësuar pas kaq dështimesh a mosplotësimesh të gjata në…fëmini, intrigë, hakmarrje   ...Të mirës gjithmonë i lehin....

Psikologji Shqiptare

25/09/2017 19:47
…Ti nuk je në Shqipëri për ta bërë këtë vend. Ti kishe nevojë vec për një skenë për ekzibicionizmin tënd, për kënaqjen e egos tënde...që së fundmi ndjehet e plotësuar pas kaq dështimesh a mosplotësimesh të gjata në…fëmini, intrigë, hakmarrje   ...…Bota ndërtohet e ngihet mbi bazën e vlerave,...

Psikologji shqiptare

25/09/2017 19:35
Të mirës gjithmonë i lehin. Madje dhe ashtu kot, pa i ngarë as kurrë, tek shkon udhës në punë të saj…Ashtu si qentë e rrugës qenit të racës së mirë, ..Ashtu pa shkak e arësye?….jo vërtet  pa shkak: i shqetëson,i grryen me pamjen e vet…ju kujton si janë, ju kujton nga vinë, ju kujton kush...

"ZOGU I ZI" nga Ylli Pango - Libri i fundit në treg - UET Press

24/04/2014 22:44

Prof. Dr.Ylli Pango, I ftuar në emisionin “ARENA” nga gazetari Roland Qafoku.

10/10/2012 14:11
  Aspironi të jeni në listën e kandidatëve për deputet në zgjedhjet e 2013, të përzgjedhur nga z.Berisha? Të them të drejtën nuk e kam menduar ndonjëherë, pasi kam qënë i fokusuar në këtë punë. Kam pasur aktivitet dhe nuk kam menduar për politikën, duke mos bërë as edhe komente mbi të. A po...

"Kurban- kultura (Kujtime nga koha e Edit Ministër)" Nga Ylli Pango

02/10/2012 00:00
  Publikuar nё Gazetёn Sqiptare mё 14/11/2011 Ish-ministri i Kulturës, Ylli Pango nëpërmjet "Gazeta Shqiptare" replikon në distancë me kreun e Partisë Socialiste, Edi Rama, i cili në librin "Kurban" e ka akuzuar atë si shkatërrues të ndërtesave historike të Tiranës. "Ylli Blu i kulturës,...

Progres Raporti BE(Tetor 2011)-Kapitulli 25 (faq. 58-59):Kërkimi dhe Shkenca

13/10/2011 09:33
"Pёrshёndetje tё nderuar miq. Mund tё lexoni faqen 58-59, varianti anglisht online, tё Progres Raportit tё Komisionit Europian tё vitit 2011, pёr Shqipёrinё ku flitet shumё pozitivisht pёr punёn e madhe qё ka bёrё Agjencia e Kёrkimit Shkencor, Teknologjisё e Innovacionit (nё varёsi tё...

NUK ЁSHTE HEQJE E GJOBЁS 400.000 EURO - ЁSHTЁ KTHIM PЁR RIGJYKIM (ZVARRISJE)!

22/09/2011 15:17
  Sqarim pёr opinionin publik. Tё nderuar miq Dje mё datё 21 shtator, Gjykata e Apelit riktheu, pёr rigjykim njё nga vendimet mё Europiane tё marra ndonjёherё nga Gjykatat Shqiptare, vendimin e Gjykatёs sё Tiranёs sё qershorit 2010 qё dёnonte Televizionin Top Channel me 400.000 Euro...

Ylli Pango: Kabllot për mua, thashetheme pazari

05/09/2011 15:01
(intervista e plotë publikuar në MAPO) Ish-ministri i Kulturës, Ylli Pango, flet për kabllogramet e ish-ambasadorit të SHBA-së, John Withers, për shkarkimin e tij, valën e armiqësive që u ngrit në PD kundër tij, jetën e tanishme dhe përpjekjet për t’u ringritur. Predator dhe plagjiator? Është...