INTERVISTA

Ylli Pango i ftuar në "Kronikë e Pambaruar" - Ora News

10/05/2019 16:07
Ylli Pango i ftuar në "Kronikë e Pambaruar" - Ora News

Qëndrimet, besimet, sjelljet e shqiptarit sot

23/07/2013 09:11
(Të gjithë kemi humbur nga njeriu) Prof. Dr. Ylli Pango Udhëtonim nga Bari drejt një qyteti të vogël të Pulias. Do të zhvillonim një bisedë me mësuesit e kolegjit të atjeshëm. Italiani që na shoqëronte, një profesor filozofie i Kolegjit Rajonal të Studimeve Pedagogjike, hapi papritur një bisedë për...

Konformizmi social dhe përgjegjësia e secilit

23/07/2013 09:09
Konformizmi social është ndryshimi i sjelljes, sidomos asaj publike, i besimeve, ideve, opinioneve, (formalisht ose jo) për t’iu përshtatur besimeve e standardeve të shumicës, apo për t’iu nënshtruar presioneve sociale, të grupeve, individëve drejtues. Kjo bëhet për shkaqe të ndryshme, si nevoja...

INTERVISTA E PLOTE E PROF. DR. YLLI PANGO NE GAZETEN SHQIPTARE

12/07/2013 10:13
Ylli Pango: Jeta ime, nga komplekset e fëmijërisë, tek shpërthimi në vitet ‘90 NGA: ADELAJDA XHAMANI     Njerëzit janë të predispozuar të kujtojnë vetëm të këqijat.  Të...

Paragjykimet sociale

24/06/2013 10:37
  Paragjykimet përgjithësisht përcaktohen si gjykime të pafavorshme, përgjithësisht negative karshi njerëzve, formuar mbi bazë karakteristikash të përgjithshme, përkatësie në një grup të caktuar apo informacionesh të cekëta. Kështu kemi paragjykime mbi bazën e seksit, karshi femrave në...

FAMA

11/06/2013 10:31
Prof. Dr. Ylli Pango Njeriu quhet i famshëm kur është i njohur gjerësisht, ka raporte të gjera sociale, aktivitet a vepër me ndikim në jetën materiale a shpirtërore të mjaft njerëzve të tjerë. Fama ka përmasa që zënë fill nga ajo lokale apo kombëtare, e deri ndërkombëtare. Njeriu mund të jetë i...

Rinia politike; fenomeni i të rinjve në politikë (I)

13/05/2013 11:13
  Prof. Dr. Ylli Pango Rinia, cilët konsiderohen të tillë në Perëndim e cilët në Lindje. Të rinjtë në psikologjinë moshore perëndimore konsiderohen përgjithësisht ata që mbushin moshën 20 vjeç. Deri në moshat që mbarojnë me “teen” (sixteen, seventeen, eighteen, 16, 17, 18 etj) ata...

Lidershipi. Profile psikologjike, liderët shqiptarë

28/04/2013 14:10
Prof. Dr. Ylli Pango TIRANE - Lidershipi është proçesi i influencës sociale nëpërmjet të cilit një individ (lideri), është i aftë të sigurojë ndihmën e mbështetjen e njerëzve për ta ndjekur në realizimin e projekteve a ideve të caktuara. Lidershipi është faktor bazë në jetën sociale, ecjen e...

Agresiviteti, liria; cenimi i individit në shoqërinë tonë e më tej

01/04/2013 14:23
  Nga Prof.Dr. Ylli Pango Agresiviteti, veç mjaft shkaqesh të njohura, formohet edhe nën ndikimin e disa faktorëve specifikë në shoqëritë në zhvillim. Kështu për shembull,problemet ekonomike ndikojnë në rritjen e agresivitetit të njerëzve në këto shoqëri. Direkt dhe indirekt. Nëse në...

Dhuna në fëmijëri dhe kompleksi i inferioritetit

01/04/2013 14:19
TIRANE - A ka lidhje dhuna në fëmijëri me kompleksin e inferioritetit ? Prof.Dr. Ylli Pango Intervistoi: Doriana Metollari Dhuna ka shoqëruar racën njerëzore gjatë gjithë historisë së saj. Ajo vazhdon dhe sot nga përmasat më të vogla, cënimi fizik i individit nga individi e deri tek shfarosja...
1 | 2 >>